Visa breidt Fintech Fast Track in Europa uit en versnelt nieuwe manieren om te betalen en betaald te worden

18/11/2020

Press Release Image

Fast Track-programma groeit met 360% op jaarbasis en ondersteunt het creëren van betalingsinnovaties zoals digitale portemonnees, Business to Business (B2B) en digitale valutabetalingen

Brussel, 18 november 2020 – De manier waarop Europeanen betalen en betaald worden, verandert snel. Steeds meer consumenten en handelaars omarmen contactloze, mobiele en onlinebetalingen voor hun dagelijkse verrichtingen. Naarmate geldbeheer en handelsactiviteiten digitaler worden, spelen fintechs een belangrijke rol in de ontwikkeling van nieuwe, veilige manieren voor consumenten en handelaars om te betalen en betaald te worden. Om het fintech-ecosysteem extra te ondersteunen, kondigt Visa vandaag nieuwe onderdelen aan van het fintech Fast Track-programma:

  • 1.Een Partner Toolkit om fintechs te helpen groei te versnellen en hun klanten beter te bedienen.
  • 2.Een certificeringsprogramma, het zogenaamde Visa Ready for Fintech Enablers, waardoor het voor fintechs makkelijker wordt om in verbinding te treden met gecertificeerde[1] partners voor digitale uitgifte en andere essentiële diensten.

Toonaangevende fintechs overal ter wereld kiezen er steeds vaker voor om samen te werken met Visa voor sleutelcategorieën zoals digitale portemonnees, digitaal bankieren, kopen op afbetaling, B2B betalingen, grensoverschrijdende geldtransfers, factuurbetalingen, betalingsinfrastructuren en betalingen tussen personen. Recente voorbeelden van fintechs die een partnerschap aangingen met Visa zijn Bankable (VK), Conotoxia (Polen), Divilo (Spanje), Enfuce (Finland), ininal (Turkije), Modulr (VK), PayPal (VS), Railsbank (VK) en Vivid Money (Duitsland) en vele andere.

Met de uitbreiding van het baanbrekende Fast Track-programma van Visa krijgen fintechs de instrumenten in handen om koploper te worden in hun categorie. Sinds een jaar is het aantal gebruikers van Fast Track wereldwijd met 360% toegenomen en Visa verwelkomt honderden fintechs[2] die actief deelnemen aan het programma.

"Het doet ons veel plezier te zien dat fintech partners onze programma's en netwerk gebruiken om financiële diensten te digitaliseren en het leven van consumenten en de bedrijven waarmee ze handelen, te vereenvoudigen", zo vertelt Jana Lvova, Head of Fintech bij Visa Europa. "Via het Fast Track-programma reiken we fintechs eenvoudige instrumenten aan om hun producten te realiseren. De hulpmiddelen die we daarbij aanbieden, zoals online licensing en kaartontwerp, hebben ervoor gezorgd dat Fast Track het uitgelezen programma voor fintechs geworden is."

Lancering van de Fast Track Partner Toolkit

Visa lanceerde een Fast Track Partner Toolkit die speciaal bestemd is voor fintechpartners die deelnemen aan het programma. De toolkit werd ontwikkeld om de groei van bedrijven te ondersteunen en biedt rechtstreekse toegang tot experts van Visa in onder meer strategie, marketing, design en risicobeheer. Met behulp van de toolkit kunnen partners gebruik maken van opleidingsmodules zoals boot camps omtrent betalingen om hun kennis van de sector te verfijnen, strategische hulpmiddelen aan te wenden voor op maat gemaakte benchmarkingstudies en van de online instrumenten van Visa voor kaartontwerp om kaarten snel op de markt te brengen.

Het uitgiftetraject in goede banen met Visa Ready Visa Ready certificering voor "Fintech Enablers" is ontworpen om technologiebedrijven te helpen betaaloplossingen in overeenstemming met de globale veiligheids- en functionaliteitsstandaarden van Visa te ontwikkelen en te lanceren. Deze bedrijven helpen op hun beurt fintechs overal ter wereld om hun eigen producten te ontwikkelen door de oplossingen en expertise ter beschikking te stellen om hun projecten in uitvoer te brengen.

Visa Ready for Fintech Enablers is nu operationeel en creëert een gecertificeerd ecosysteem voor partners die gespecialiseerd zijn in de capaciteiten die fintechs nodig hebben om producten efficiënt te lanceren en te beheren op het netwerk van Visa. Recentelijk verwelkomde het Visa Ready-programma verschillende nieuwe partners in Europa. Onder de nieuwe gecertificeerde verwerkingspartners bevinden zich BPC Radar Payments (Global), FIS, Global Processing Services (GPS) (Global), i2c(Global) en Marqeta(Global). Daarnaast certificeerde Visa een aantal Europese BIN-sponsors die helpen bij de ontwikkeling van programma's voor fintechs, waaronder Nium (APAC, EU) en Railsbank (APAC, EU).

Ervaringen met Fast Track

Onder de honderden bedrijven wereldwijd die deelnemen aan het programma, bevinden zich een aantal innovatieve bedrijven die opteerden voor Fast Track:

  • Digitale portemonnees: Samenwerking met bedrijven Conotoxia (Polen),GoHenry (VK), ininal (Turkije), Lydia (Frankrijk), Paycell (Turkije), VIPPS (Noorwegen), Vivid Money (Duitsland) en Yapeal (Zwitserland). Visa breidt de toegang tot digitale betalingen uit door voeling te houden met de evoluerende klantvoorkeuren voor het beheer van hun geld en door systemen die voordien gesloten waren en beperkt tot bepaalde geografische zones of functies te transformeren in open systemen die de gebruikers ruimere keuze, veiligheid en gebruiksgemak bieden.
  • Financiële inclusie en sociale impact bevorderen: Ervoor zorgen dat consumenten en bedrijven overal ter wereld toegang krijgen tot financiële instrumenten en producten om hun leven te verbeteren, is de hoeksteen van de missie van Visa. Bedrijven als Enfuce (Finland) helpen klanten om inzicht te verwerven in de koolstofvoetafdruk van hun aankopen, terwijl Tomorrow (Duitsland) verandering wil brengen in de mobiele banksector via zijn engagement voor klimaatbescherming, duurzaamheid en economische transitie.
  • B2B betalingen: Visa transformeert B2B betalingen, een segment met een potentieel van $120 triljoen,[3] in zijn relatie met Fast Track-leden in alle uithoeken van de wereld, onder wie onze Europese partners als Airwallex (VK), Divilo (Spanje),Modulr (VK) en Payhawk (Bulgarije en Duitsland).
  • Integratie van digitale munten: Visa werkt nauw samen met bedrijven als Crypto.com (VK) eneToro Money (VK) om digitale munten te integreren in zijn bestaande netwerk van 61 miljoen handelaars.
  • Nieuwe enablementpartners: Fast Track werd mogelijk dankzij samenwerkingen met activeringspartners die voor fintechs de basis leggen voor de ontwikkeling van hun producten. In Europa behoren Bankable (VK), Contis (VK), Modulr (VK), Solarisbank (Duitsland) en Turk E-Para (Turkije) tot de wereldwijd actieve faciliteringspartners van Visa.

De verbeteringen aan het fintech Fast Track-programma van Visa volgen kort na de lancering van Visa Fintech Partner Connect, een nieuw initiatief dat financiële instellingen en handelaars in Europa een aantal innovatieve oplossingen ter beschikking stelt waarin de eigen capaciteiten van Visa worden gecombineerd met die van zorgvuldig geselecteerde fintechpartners.

Commentaren van partners:

"Door toe te treden tot programma's zoals Fast Track en Visa Ready konden wij in verbinding treden met nieuwe bedrijven in het ecosysteem en hen zonder toegevingen helpen bij de ontwikkeling van hun productvisies", aldus Amir Wain, CEO en oprichter van i2C. "Het is duidelijk dat deze programma's opgezet zijn om te voldoen aan de specifieke noden van zowel grote als kleine fintechs. Ze zullen iedereen in het ecosysteem helpen om te groeien met de vereiste instrumenten en partners om zo snel en vlot mogelijk door te dringen op de markt."

"Iedereen de keuze bieden in hoe en waar ze betalen is essentieel voor onze missie, die erin bestaat mensen en bedrijven wereldwijd toegang te bieden tot eenvoudige, veilige en betrouwbare digitale betalingen", zo getuigt Jim Magats, SVP Omni Payments van PayPal. "We verwachten veel van het partnerschap met Visa om de toekomst van digitale betalingen uit te zetten en steeds meer klanten te helpen snelle toegang te krijgen tot hun betaalmiddelen."

"De mogelijkheid om vandaag digitaal te betalen is niet langer alleen een kwestie van comfort, maar een noodzaak. Met Vipps als toonaangevende digitale portemonnee in Noorwegen met 3,8 miljoen gebruikers, vervullen wij een sleutelrol om burgers de mogelijkheid te bieden geld over te maken, te ontvangen en te betalen met een druk op de toets", zegt Rune Garborg, CEO van Vipps. "Met Visa stellen wij uitgevende banken in staat om hun klanten slimmere en gebruiksvriendelijkere digitale betaaldiensten aan te bieden in Europa en daarbuiten. Samen met Visa kunnen we onze gezamenlijke expertise en ervaring naar een hoger niveau tillen en zodoende klanten en bedrijven toegang verlenen tot veilige digitale handel, ongeacht waar ze zich bevinden en welk mobiel toestel ze gebruiken."

Meer informatie over de programma's van Visa en de voor de fintechgemeenschap ontwikkelde instrumenten vindt u hier.

[1] Visa Ready partners worden gescreend en gecertificeerd op basis van een aantal specifieke criteria, waaronder maar niet beperkt tot hun capaciteit om digitale uitgifte te ondersteunen, hun capaciteit om multi-tenant architecturen te ondersteunen en hun capaciteit om risico's te beheren.

[2] Visa Fast Track Global Data, september 2020

[3] Visa Q4 2020 Earnings Call Transcript