Visa kondigt de "Visa Eco Benefits"-duurzaamheidsbundel aan zodat kaartuitgevers kunnen voldoen aan klimaatbewuste vraag van consument

10/11/2021

Press Release Image

Nieuwe accountvoordelenbundel maakt deel uit van de uitgebreide duurzaamheidsoplossingen van Visa voor klanten als onderdeel van de klimaatpositieve doelstelling van het bedrijf

Brussel, 10 november 2021 -Visa (NYSE: V), een toonaangevend wereldwijd bedrijf op het gebied van betalingstechnologie, kondigt vandaag de lancering aan van Visa Eco Benefits, een nieuw pakket met op duurzaamheid gerichte voordelen voor kaartuitgevers. De voordelen zijn ontworpen om hun kaarthouders in staat te stellen en aan te moedigen om over te stappen op duurzaam consumptiegedrag. De Visa Eco Benefits-bundel zal eerst in Europa beschikbaar zijn en zal vervolgens in de loop van volgend jaar wereldwijd worden uitgerold naar klanten van Visa. Met dit nieuwe aanbod blijft Visa een voortrekkersrol spelen in het stimuleren van duurzame handel en klimaatactie in de betalingssector, en ondersteunt het de doelstellingen van klanten om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van kaarthouders om duurzaam te consumeren en te leven.

De Visa Eco Benefits bundel zal uitgevers van Visa-kaarten in staat stellen om op duurzaamheid gerichte voordelen toe te voegen aan bestaande Visa krediet- en debitproducten voor kaarthouders. Hiermee krijgen kaarthouders inzicht in de impact van hun uitgaven op het milieu en worden duurzame consumptie en gedrag aangemoedigd. De volgende functies zijn beschikbaar vanaf de lancering of zullen in de loop van de tijd toegevoegd worden:

  • CO2-voetafdrukcalculator: inzichten die ecolytiq aan kaarthouders biedt op vlak van de geschatte co²-voetafdruk van hun uitgaven, rekening houdend met een nieuwe temperatuurscore, die kaarthouders helpt inzicht te krijgen in de impact van hun persoonlijke uitgavengedrag op het klimaat en hoe hun consumptiekeuzes bijdragen aan de doelstelling van het Klimaatakkoord van Parijs van 1,5°C.
  • CO2-compensatie: mogelijkheid voor kaarthouders om hun uitstoot van broeikasgassen te compenseren.
  • Gepersonaliseerde opleiding voor kaarthoudersover hoe ze duurzamere consumptie kunnen aanmoedigen
  • Duurzame kaartmaterialen, waaronder een samenwerking met CPI Card Groupen digitale ontvangstbewijzen
  • Donaties aan milieuorganisatiesbij gebruik van Visa-kaarten, waaronder One Tree Planted, een wereldwijde non-profitorganisatie die zich inzet voor herbebossing.
  • Een uitbreiding van de beloningen voor kaarthouders voor duurzaam gedrag

"Bij Visa erkennen we de urgentie van klimaatverandering en zetten we ons in voor een nieuw tijdperk van duurzame en inclusieve economische groei", aldus Michiel Wielhouwer, Regional Managing Director bij Visa voor Frankrijk, België en Luxemburg. "Als motor van de wereldwijde handel hebben we de kans om met klanten en partners over de hele wereld samen te werken om hen te ondersteunen bij de verankering van duurzaamheid in het betalingsecosysteem en om kaarthouders en bedrijven te ondersteunen bij de transitie.”

Volgens een recent onderzoek van GlobeScan onder 31.000 mensen verspreid over 31 markten, blijven consumenten hoge ambities hebben op het gebied van duurzaam leven. Uit onderzoek bij de kaarthouders van Visa blijkt dat deze hoge ambities omtrent duurzaam leven ook van toepassing zijn op bankieren en betalingen. Zo was de meerderheid van de bevraagde Amerikaanse kaarthouders het ermee eens dat duurzaamheid belangrijk voor hen is, waarbij 62% zeer waarschijnlijk of enigszins waarschijnlijk een betaalkaart zou aanvragen die gericht is op duurzaamheid en waarbij de trends hoger liggen bij de generatie van de millennials. In Europa vonden kaarthouders op duurzaamheid gerichte features het belangrijkst na traditionele kaartvoordelen zoals bescherming tegen fraude en acceptatie bij de keuze van hun volgende betaalkaart.

De Eco Benefits-bundel van Visa is een voortzetting van de wereldwijde ambitie van Visa om een klimaatpositieve onderneming te zijn, die haar producten, diensten, gegevens, netwerk en merk gebruikt om duurzame handel te stimuleren en de overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen. Eerder dit jaar kondigde Visa aan dat het zich tot doel heeft gesteld om tegen 2040 een netto-nul-uitstoot te bereiken, tien jaar eerder dan de doelstelling van het Klimaatakkoord van Parijs.

"Duurzaamheid is de uitdaging van onze tijd, maar ook een van de grootste kansen voor de financiële sector", zegt Ulrich Pietsch, co-founder en Chief Executive Officer bij ecolytiq. "Uitgerust met de juiste tools zoals de Visa Eco Benefits bundel, wordt de financiële sector de drijvende kracht achter verandering door miljoenen consumenten te informeren over hun impact en door hen in staat te stellen effectieve klimaatactie te ondernemen om te bouwen aan de duurzame toekomst die we allemaal verdienen."

De Eco Benefits bundel van Visa is de nieuwste mijlpaal in het leiderschap van Visa op het gebied van duurzaamheid. De erkenning van het bedrijf omvat opname in de volgende: Dow Jones Sustainability North American Index, America's Most Responsible Companies, en 100 Most Just Companies.

Voor meer informatie over Visa's engagement op het vlak van duurzaamheid kunt u terecht op: visa.com/ESG.